Toine van de Goolberg

Toine van de Goolberg

Toine van de Goolberg, oud­recordhouder en zesvoudig Nederlands kampioen op de 400 meter outdoor en één keer indoor, is als bondscoach van de Atletiekunie jarenlang verantwoordelijk geweest voor de sprint in Nederland. Ook was hij vele jaren werkzaam bij de opleidingen van de Atletiekunie. In de periode 2005-2009 werkte hij als conditie- en krachttrainer NOC*NSF bij het alpineskiën en de paralympische selecties volleybal, basketbal en atletiek-sprint. Van 2008-2009 was hij fysiek trainer voetbal bij NEC, en van 2000-2005 en 2009-2013 bij het eerste elftal van Feyenoord.

Tot 2020 had Van de Goolberg zijn eigen opleidingsinstituut, het International Institute for Training, met onder andere de opleidingen Allround Conditie- en Hersteltrainer, Fysieke Trainer Voetbal en Medical Personal Trainer. Ook was hij docent bij de Masteropleiding Physical Therapy in Sports (MPTS) bij Avans Breda/NPI (Nederlands Paramedisch Instituut) met de vijf modulen van de Rehaboom; docent bij de opleiding sportfysiotherapie en beweegprogramma’s van het NPI en gastdocent aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Bij 20/10 Uitgevers verschijnt half mei 2021 de derde druk van De Rehaboom. Een methodische aanpak in de sportrevalidatie.