Mirjam Müskens

Mirjam Müskens

Mirjam Müskens studeerde fysiotherapie aan de Hogeschool Heerlen en vervolgens bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Van 1991-2000 is zij als lid van de nationale selectie taekwondo enkele jaren fulltime topsporter geweest. Zo bereikte ze in 1996 bij de Europese kampioenschappen de 2e plaats en in 1999 bij de Wereldkampioenschappen eveneens. Haar internationale sportcarrière heeft ze na de Olympische Spelen van 2000 in Sydney (5e plaats) afgesloten. Daarna werkte ze bij verschillende kleinere sportbonden als topsportcoördinator en uiteindelijk kwam ze via de gehandicaptensportbond bij NOC*NSF terecht, waar ze enkele jaren prestatiemanager Paralympische Sport was. Vervolgens werkte ze daar van 2009-2011 als beleidsadviseur topsport.

Bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) werd ze in 2011 aangesteld om de topsportklas fysiotherapie van Sportcentrum Papendal (mede) te organiseren. Op dit moment is ze nog steeds bij de HAN werkzaam als medewerker en docent fysiotherapie.

Mirjam Müskens is auteur van het boek Waarnemend behandelen vanuit een sensomotorisch perspectief. De visie van Gerard Worm op het menselijk bewegen.

Foto: Rob Gieling