Annemarie Maas

Annemarie Maas

Annemarie Maas is sinds 1981 verbonden aan de HKU, Utrechts Conservatorium. Zij studeerde drievoudig af aan de opleidingen Schoolmuziek (1987), Zang, Jazz & Pop (1989) en de Master Kunst Educatie (2014). Sinds 1991 is zij als (kern)docent Jazz&Pop zang, praktijkonderzoeker en coach verbonden aan de HKU. Uitvoerend trad Maas veelvuldig op als zangeres/actrice in muziektheaterproducties van diverse grote (jeugd)theatergezelschappen. Tegenwoordig schrijft zij tekst en muziek voor het collectief Fiere Vrouwen, en staat zij met eigen werk op het podium.
Tijdens haar opleiding aan de Schrijversacademie ontstond het idee om de praktische voetbalmethode van haar partner, Fred Duijnstee, vast te leggen voor het grotere publiek. Tezamen gingen ze de uitdaging aan om de levendige praktijk in woord en beeld vorm te geven. Duijnstee vertelde en demonstreerde, de pupillen voerden uit, terwijl Maas dat alles tot een leesbaar (beeld)verhaal vormde. Dat leidde uiteindelijk tot het boek De route naar tweebenigheid, dat in 2019 verscheen.

We voerden talloze gesprekken over voetbal, pupillen, didactiek, muziek, taal en beeld. Dit leverde mooie methodische inzichten op, waarin we onze gezamenlijke kennis konden verbinden.