Sport en Bewegen

Alles voor de sport

Gepubliceerd op 3 mei 2024

Frank van den Wall Bake heeft sinds de late jaren zeventig een vooraanstaande reputatie opgebouwd als sportmarketeer. In het boek Alles voor de sport beschrijft sportjournalist Leo Aquina hoe hij deze status heeft verworven en hoe de sportwereld is geĆ«volueerd van ‘liefdewerk oud papier’ naar een miljoenenbusiness.

Op woensdag 1 mei is deze boeiende biografie op een goedbezochte bijeenkomst in Utrecht gelanceerd. Dagvoorzitter Peter Heerschop, cabaretier en sportliefhebber, presenteerde deze middag, waarop onder andere de voormalig topsporters Tom van het Hek, Ron Zwerver en Marianne Timmer hun persoonlijke ervaringen met Van den Wall Bake deelden. Ook Pieter van den Hoogenband en Esther Vergeer kwamen aan het woord, maar dan via een videoverbinding.

Auteur Leo Aquina (links) in gesprek met Frank van den Wall Bake. Rechts van hen oud-scheidsrechter voetbal Mario van der Ende en Peter Heerschop (foto: Studio 314, Nienke Bruinsma).

Na de presentaties overhandigde de hoofdpersoon van het boek de eerste exemplaren van zijn biografie aan zijn beide kleindochters, waarna de circa 90 genodigden nog met hem en de andere aanwezigen van gedachten konden wisselden tijdens de gezellige, informele borrel. Het was een sportief feestje!

Het boek is bij verschillende (online) boekhandels en bij de uitgeverij te koop voor 24,95 euro.

Ga naar de bestelpagina