Sport en Bewegen

Derde druk De Rehaboom

Gepubliceerd op 17 mei 2021

In 2005 verscheen bij Elsevier Gezondheidszorg de eerste druk van De Rehaboom, geschreven door Toine van de Goolberg. De ‘rehaboom’, kort voor revalidatieboom, is een unieke manier van revalideren die Van de Goolberg als conditie- en hersteltrainer in de (voetbal)sport met succes heeft ge├»ntroduceerd.

Dit boek slaat een brug tussen de (para)medische wereld en de technische staf van een sportclub. Het biedt een methodische aanpak in de (sport)revalidatie en een praktische leidraad speciaal voor hersteltrainers als (sport)fysiotherapeuten, trainers en verzorgers. Van de Goolbergs revalidatiemodel wordt daarnaast ook gebruikt binnen diverse Nederlandse opleidingen Sportfysiotherapie.

De derde druk van De Rehaboom is vanaf 18 mei 2021 beschikbaar bij 20/10 Uitgevers. In deze editie zijn een aantal zaken gewijzigd. De belangrijkste wijziging is de aanpassing van de fotoreeksen in de hoofdoefeningen Snatch en Jerk in hoofdstuk 6. Meer informatie over dit boek is te vinden op de website van Toine van de Goolberg.