Sport en Bewegen

Actuele grondslagen van het bewegingsonderwijs

Gepubliceerd op 23 oktober 2020

Carl Gordijn (1909-1998), beter bekend onder zijn initialen C.C.F., was een van de grondleggers van het moderne bewegingsonderwijs aan kinderen. Hij ontwikkelde zo’n zestig jaar geleden een geheel eigen visie op de lichamelijke opvoeding. Bewegingsonderwijs moest volgens Gordijn bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling en identiteitsvorming van kinderen.

Meer dan twintig jaar na zijn overlijden is zijn gedachtegoed nog steeds actueel, zo betogen de auteurs van de verschillende hoofdstukken in het vandaag verschenen boek Actuele grondslagen van het bewegingsonderwijs. Dit werk kwam tot stand onder redactie van Adri Vermeer, emeritus hoogleraar orthopedagogiek. Een ‘must read’ voor studenten bewegingsonderwijs en bewegingswetenschappen, maar ook voor vakleerkrachten bewegingsonderwijs en bewegingswetenschappers!