Sport en Bewegen

Anatomie van de wendbaarheid

Gepubliceerd op 4 oktober 2019

Het nieuwste boek van Frans Bosch, Anatomie van de wendbaarheid. Bewegingsanalyse in de sport, zag in oktober 2019 het licht. In dit goed onderbouwde en rijk geïllustreerde boek behandelt Bosch alle hoogintensieve varianten op de loopbeweging die zich in open situaties voordoen, waaronder rechtdoor lopen, maken van side-steps en eenbenig springen uit aanloop.

Hij maakt inzichtelijk dat er een relatief eenvoudige onderliggende structuur is voor alle op lopen gebaseerde vormen van wendbaarheid. De analyse van wendbaarheid in dit boek kan dan ook als een model fungeren voor de analyse van allerlei andere families van bewegen.

Trainers, (sport)fysiotherapeuten, docenten bewegingsonderwijs en anderen zullen met dit op de praktijk gerichte boek hun vaardigheden in het waarnemen en het systematisch analyseren van hoogintensieve bewegingen verder kunnen ontwikkelen of versterken.