Sport en Bewegen

Boekpresentatie Coach Cruijff in cijfers

Gepubliceerd op 28 februari 2019

Op vrijdag 21 december heeft Jacques van Rossum het eerste exemplaar van zijn boek Coach Cruijff in cijfers aangeboden aan voetbalkenner Henk Spaan. In dit boek beschrijft Van Rossum o.a. de manier waarop Johan Cruijff coachte en vergelijkt die met die van andere (internationaal) bekende voetbalcoaches.

De boekpresentatie vond plaats in buurtcentrum De Brink in Tuindorp Watergraafsmeer (Amsterdam), beter bekend als Betondorp, de buurt waar Cruijff is opgegroeid.

Nadat hij het eerste exemplaar in ontvangst had genomen, belichtte Henk Spaan in zijn toespraak enkele passages uit het boek die hem in het bijzonder bevielen. In zijn rubriek Spaan geeft punten in het Parool van 23 december schreef hij over Coach Cruijff in cijfers: “Er is net een boek verschenen over Johan Cruijff, het zoveelste inderdaad, maar wel een van de interessantste.”

Lees de hele column