Overige uitgaven

Puin en vriendschap

Gepubliceerd op 8 november 2018

De bekende Rotterdams kunstenaar Jan Wagner beschrijft in Puin en vriendschap de relaties die hem in de loop van zijn leven persoonlijk of op artistiek gebied hebben gevormd.  Hij schuwt daarbij de pijnlijke herinneringen niet: zijn ouders waren ‘fout’ in de oorlog en zijn schoonouders verloren in diezelfde tijd twee van hun kinderen door een vergeten bombardement op Rotterdam.

Hij schrijft daarover: “In 2007 werd ik door journalist Peter Ouwerkerk geïnterviewd voor de bundel zestig plus+, 60 Rotterdamse beeldende kunstenaars. In dit gesprek lichtte ik een tipje op van de sluier die al driekwart eeuw over mijn familiegeschiedenis ligt. Ik noemde mijzelf toen een versluieraar, een term die slaat op mijn kunstenaarschap en op het feit dat mijn leven altijd werd gekenmerkt door het toedekken van mijn jeugdherinneringen.”

Het eerste exemplaar van Puin en vriendschap wordt op 11 november aangeboden aan het hoofd van het Stadsarchief Rotterdam, Jantje Steenhuis.