Sport en Bewegen

Radio-interview met Bram Brouwer

Gepubliceerd op 10 augustus 2018

Op woensdag 8 juli was een uitgebreid interview in het programma Focus (NPO Radio1) te beluisteren met auteur Bram Brouwer over de topwielrenner Arthur Linton uit Wales, die in 1896 naar verluidt het eerste dopingslachtoffer was. In het interview vertelt de auteur met smaak over het leven van de Brit, en leest hij stukjes voor uit zijn in juni 2018 verschenen boek Arthur  Linton, een ‘dopingdode’ uit het negentiende-eeuwse wielrennen en het WADA-antidopingbeleid.Dopingonderzoeker Brouwer verhaalt in dit boek over de race die de 27-jarige wielrenner noodlottig werd, maar ook over Lintons korte leven, en over de gevolgen van zijn dood voor het internationale dopingbeleid.

Over dit boek schreef Bert Wagendorp, columnist van de Volkskrant: “Veel sportboeken gaan over sport. Maar soms gaat een sportboek over veel meer, en dan wordt het interessant. Dit boek ís zo’n boek. Het dompelt je onder in het verleden, neemt je mee naar het heden en trekt lijnen naar de toekomst. Bram Brouwer schreef een fenomenaal boek, voor iedereen die verder wil kijken dan de simpele wedstrijd.”

Beluister hier het interview of download the podcast (mp3)