Gezondheidszorg

Van kwallen naar kwalen

Gepubliceerd op 26 oktober 2016

Op donderdag 27 oktober 2016 wordt het eerste exemplaar van het boek Van kwallen naar kwalen. De organisatie van de zorg, de oplossingsruimte en de professionaliteit van fysiotherapeuten door auteur Wim Hullegie aangeboden aan het KNGF in het Vestzaktheater in Enschede.

Ook op vrijdag 4 november, tijdens de Dag van de Fysiotherapeut in de Fabrique in Maarssen, wordt ruim aandacht besteed aan het boek en is de auteur aanwezig om het te signeren.

In dit essay wordt een actuele, theoretische analyse van de fysiotherapiepraktijk uiteengezet, waaraan een praktisch-wetenschappelijke invulling wordt gegeven. Hullegie schetst op luchtige toon vanuit een evolutionair kader het gegeven dat er voor geen enkel bewegingsprobleem een kant-en-klare oplossing bestaat. Door de verbreding van de gangbare fysiotherapeutische praktijktheorie met de oplossingsruimte krijgt de fysiotherapeut zowel klinisch als wetenschappelijk meer mogelijkheden om te begrijpen waarom therapie├źn wel of juist niet werken.