Sport en Bewegen

Mythes in de sport 1. Over conditie, melkzuur en gezondheid

Gepubliceerd op 18 augustus 2011

Is sporten goed voor je gezondheid? Is melkzuur slecht voor je inspanningsvermogen? Zit vermoeidheid tussen je oren? Kun je wedstrijdprestaties voorspellen aan de hand van de maximale zuurstofopname? In de wereld van sport en gezondheid zijn veel idee├źn in omloop waarvan het waarheidsgehalte dubieus is.

In Mythes in de sport 1. Over conditie, melkzuur en gezondheid probeert fysioloog Wim Burgerhout feit en fictie van elkaar te scheiden. Hij laat zien hoe mythes rond het fenomeen inspanning zijn ontstaan en hoe je deze kunt ontmaskeren.

Dit boek is met name geschikt voor hbo-opleidingen in de sport en de (paramedische) gezondheidszorg en voor praktiserende (sport) fysiotherapeuten, docenten bewegingsonderwijs en duursporttrainers.