Gezondheidszorg

Over de ‘manipulatietherapie’ is zeker het laatste woord nog niet gezegd

Gepubliceerd op 10 april 2010

In opdracht van de NVMT onderzocht dr. Thom Terlouw de geschiedenis van de manuele therapie in Nederland. In het boek Over de ‘manipulatietherapie’ is zeker het laatste woord nog niet gezegd schetst hij het ontstaan van de manuele therapie en de NVMT. Ook bespreekt hij het reilen en zeilen van de vereniging tot 2007. Die had te maken met grote invloeden van buitenaf waarop zij moest reageren. Daarnaast ontplooide zij zelf veel initiatieven. De NVMT blijft ook na 2007 onverminderd actief. Met recht kan gesteld worden dat over de ‘manipulatietherapie’ het laatste woord nog niet is gezegd!

Deze studie is geschreven voor manueel therapeuten (in opleiding), maar ook fysiotherapeuten zullen dit boek met plezier lezen. Daarnaast geeft het (huis)artsen die naar de manueel therapeut verwijzen een verrassend inzicht in de historische bronnen, waar beide beroepsgroepen uit putten.

Om uit het voorwoord van Prof. Dr. Rob Oostendorp bij deze uitgave te citeren: “Terugkijkend en vooruitkijkend, en lerend vanuit het verleden naar de toekomst, is de auteur erin geslaagd de geschiedenis van de manuele therapie in Nederland en van de NVMT op voortreffelijke wijze te beschrijven; voorwaar geen eenvoudige opgave.”


Update: Dit boek is uitverkocht.